Als je dit leest heb je waarschijnlijk het contract te zien gekregen of krijg je dat heel binnenkort. Het contract (of overeenkomst) bepaalt de spelregels van het dienstverband: dat Codex door ons beschikbaar wordt gesteld aan de vereniging volgens de afspraken binnen dit contract en met de functionaliteit zoals in de bijlage beschreven.

Jouw gegevens worden alleen gebruikt voor het leveren van Codex en voor geen enkele andere doelstelling. Je blijft als organisatie de eigenaar van al je data en Codex blijft van ons.

In het contract staat beschreven hoe wij ons inspannen om Codex zo goed mogelijk te laten werken en wat voor werkzaamheden/ondersteuning jullie over het algemeen kunnen verwachten.

  • We doen er alles aan om Codex zo goed/soepel mogelijk te laten draaien.
  • Storingen worden zo snel mogelijk verholpen.
  • Er wordt gedefinieerd wat onderhoud en ondersteuning inhouden.
  • Je mag backups van de gegevens opvragen.

Er is een startfase van de samenwerking voor nieuwe contracten. Hierin zit hulp bij importeren van gegevens, een trainingssessie en proefperiode.

Er staat ook vastgelegd welk pakket er gekozen is en wat de vergoeding voor het gebruik van Codex is. Ook wordt er uitgelegd hoe er moet worden betaald en in welke gevallen de prijs afwijkt, bijvoorbeeld bij aanpassingen.

De lengte van het contract wordt ook expliciet vastgelegd en er wordt ook uitleg gegeven over verlenging van het contract. Belangrijk is dat jij de verantwoordelijkheid hebt om Codex over te dragen naar je opvolgende bestuursleden. Ook is er vastgelegd wat de stappen en regels bij opzegging van het contract zijn.

Er wordt ook in vastgelegd wanneer wij en/of jij aansprakelijk zijn onder verschillende omstandigheden. Onder andere:

  • Wij zijn alleen schuldig bij fout door onszelf en niet door derden.
  • Conclusies getrokken uit statistische data zijn te gebruiken op eigen risico.
  • Je gebruikt Codex zorgvuldig en doet er niks ‘geks’ mee.

Deze overeenkomst valt onder Nederlands recht.
Je hebt recht op het Referrals programma, waarmee jullie wederom kortingen kunnen verdienen.
Je gaat ook akkoord met het privacybeleid van Codex, hier te lezen (je gaat hiermee akkoord door Codex te gebruiken).

Aan het contract worden de huidige prijzen toegevoegd zodat je altijd weet wat voor jou geldt.


Let op: Dit document is geen lijst van rechtsgeldige voorwaarden, slechts een samenvatting van het algemene model van een overeenkomst voor dienstverband. We verwijzen je graag naar het contract wat je tekent met Codex voor de exacte bepalingen.