Let op: Deze koppeling is als module beschikbaar in het Ultimate pakket.

Er is een simpele koppeling met het boekhoudsysteem Conscribo beschikbaar. Beide systemen delen hun data gebaseerd op het Relatienummer dat bijgehouden wordt in Conscribo.

Belangrijkste functies

  • Het is mogelijk om relaties van Conscribo in Codex weer te geven. 
  • Het is mogelijk om nieuwe relaties voor het Conscribo systeem vanuit Codex aan te maken. De gegevens die in Conscribo worden bijgehouden, kunnen in Codex worden ingevuld:

  • Ook kan je deze lijsten uit Conscribo vergelijken met de lijst van leden in Codex om te ontdekken welke mensen alleen in één van de twee systemen staan en welke overlappen. Dit kan je bij houden door het relatienummer, het e-mailadres of een ander uniek gegeven te gebruiken om de systemen te gebruiken. Dit wordt door het system geanalyseerd door een mapping te maken, een kaart van welke gegevens uit beide systemen overeen komen.  
    Je kan een lijst opvragen van overlappende relaties in beide systemen OF een lijst van relaties die juist niet overlappen:

Instellen van de koppeling

Het instellen van de koppeling gaat door het opvragen van enkele basisgegevens en deze in te vullen op de instellingen-pagina van de Conscribo module in Codex.
Het gaat hier om de volgende gegevens:

  • Conscribo domeinnaam (je klantnaam)
  • Conscribo wachtwoord 
  • Conscribo API key

Deze gegevens zijn met behulp van de Conscribo klantenservice opvraagbaar. Mogelijk moet de API-functionaliteit in Conscribo nog aangezet worden. In hoeverre dit mogelijk is en of dit extra kosten met zich mee brengt, staat los van het gebruiken van deze koppeling.

Het is mogelijk om de koppeling in testmodus te gebruiken om niet-daadwerkelijke wijzigingen in de Conscribo-administratie door te voeren. Dit is fijn om in het begin te kunnen testen of alles naar behoren werkt.

Heb je vragen over deze koppeling? Neem dan contact met ons op via de chat.