Straks kunnen alle leden met één enkel account in jouw Codex-ledensysteem en ook in eventuele andere Codices inloggen. Dit noemen we het ‘nieuwe inloggen’. Het nieuwe inloggen is in ontwikkeling en wordt bij een paar gebruikers getest. Als je niet expliciet hierover ingelicht bent, gebruik je waarschijnlijk het oude inloggen en kan je dit artikel dus (nog even) negeren.

Hoe werkt dit toevoegen van inlogaccounts bij het nieuwe inloggen dan precies? 

Je gaat naar een lid waarvoor je inloggegevens wilt aanmaken. Vervolgens klik je op het betreffende lid. Je zult dan onder andere onderstaande gegevens te zien krijgen. 

Wanneer je op ‘Check of er een Inlog Account is‘ klikt, kun je dus zien of dit lid al een account met inloggegevens heeft.
Als het lid al een account heeft, zul je op onderstaande pagina terechtkomen. Bij het wachtwoord zie je het eerste wachtwoord dat bij het account hoorde (in andere woorden het wachtwoord dat automatisch is gegenereerd bij het aanmaken van de inloggegevens). Dit kan handig zijn wanneer een lid de inloggegevens niet heeft ontvangen of ze niet meer terug kan vinden. 

Wanneer het lid nog geen inloggegevens heeft, zul je de volgende pagina te zien krijgen. 

Door op ‘Maak direct een Auth0 Account aan‘ te klikken, maak je voor dit lid dus een account aan. Zodra je hier op klikt, zal de pagina van het lid verschijnen. 

Door opnieuw op ‘Check of er een Inlog Acocunt is‘ te klikken, kun je zien met welke gegevens het lid in kan loggen.
LET OP! Deze gegevens moet je zelf naar het betreffende lid communiceren! Ze krijgen hier namelijk niet automatisch bericht van. Zodra je dit hebt gedaan, kan het lid dus zelf in het ledensysteem inloggen.