Er kunnen documenten worden geüpload in Codex. Dit doe je door onder ‘Strategie’ op ‘Documenten’ te klikken. Je komt vervolgens op onderstaande pagina terecht. 

Je kunt hier kiezen of je een bestand of een link (bijvoorbeeld naar een Google Drive document) wilt uploaden. 

In de foto hierboven wordt dus een bestand geupload (maar het toevoegen van een link werkt in principe hetzelfde). Je voegt een naam in en een bestand toe en vervolgens klik je op ‘Toevoegen en koppelen‘.
Codex stuurt je door naar een pagina, zoals hieronder. Hier kun je de naam nog veranderen en een beschrijving toevoegen (bijvoorbeeld een korte samenvatting van het betreffende document). Ook kan het bestand hier gedownload worden en zie je nog wat meer informatie over het document. 

Koppeling toevoegen

Het toevoegen van een koppeling kan handig zijn om je informatie nog meer te structureren en de juiste informatie op de juiste plaats te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een draaiboek van een bepaalde activiteit of een contract met een ‘externe’.

Koppelingen kun je toevoegen door ofwel bovenin op ‘Link’ te klikken of door nog iets verder naar beneden te scrollen en op ‘Koppeling toevoegen’ te klikken. Zodra je dit doet, verschijnt de volgende pagina. 

Bij Zoeken kun je aangeven aan welk gegeven je het document zou willen linken, bijvoorbeeld een bepaalde activiteit.

Wanneer je een gegeven aangevinkt hebt, kun je tevens een relatie toevoegen. Dit kan automatisch voorgestelde relatie zijn, zoals ‘Verantwoordelijkheid’, maar ook een zelf ingevulde relatie (zie het voorbeeld hierboven). Tenslotte klik je op ‘Toevoegen’ en is het document gekoppeld (of gelinkt) aan een bepaald gegeven.
Vervolgens kom je weer op de bewerkingspagina van het document, maar wanneer je nu naar beneden scrollt, zie je het toegevoegde bestand onder ‘Koppelingen’ staan. Wanneer je hier dan weer op ‘Bekijken’ klikt, kom je bij het betreffende gegeven terecht (dus in het voorbeeld bij de activiteit ‘Congres’). 

Ook op de homepagina van de Documentenmodule is nu het document met koppeling zichtbaar. 

Ledensysteem 

Het is mogelijk om documenten te ‘publiceren’ in het ledensysteem. Onderin in het hulpartikel over Nieuwsberichten staat een uitleg over hoe je dit doet.