Nieuws op de eerste pagina van het ledensysteem is een gemakkelijke manier om met je leden te communiceren en belangrijke informatie te delen. Deze nieuwsartikeltjes kun je zelf toevoegen. Dit doe je door naar ‘Systeem’ te gaan en vervolgens naar ‘Ledensysteem’. Je klikt dan op ‘Nieuws’

Je komt dan op een pagina waar je je nieuwsbericht toe kunt voegen. Je kunt hier zelf een tekst schrijven of simpelweg een link toevoegen. Onderaan volgt een uitgebreidere uitleg van het toevoegen van links (en artikelen in de vorm van links). Zodra je het bericht publiceert, is het gelijk zichtbaar op de homepagina in het systeem voor de leden.

Bij het schrijven een nieuwsartikel, raden we je aan om in Markdown-stijl te schrijven. Markdown is een manier om je ‘platte’ tekst te stijlen voor op het web. Je kent dit waarschijnlijk ook al van Whatsapp, bijvoorbeeld het gebruik van ** om een tekst vet te drukken. Het is dus een manier om een platte tekst iets levendiger te maken, maar wel zodanig dat als je het op een website of iets dergelijks zet, de opmaak niet verloren gaat.
Onder de inhoud van het nieuwsbericht staat een link met uitleg over Markdown. In dit hulpartikeltje som ik ook de belangrijkste/meestvoorkomende Markdown-notaties op. 

Markdown

Zoals hierboven al benoemd, is Markdown niets anders dan het simpel opmaken van een tekst, zodat deze ook op het web een nette opmaak behoudt. De volgende noteringen zullen waarschijnlijk het meest gebruikt worden: 

  • Titels: #Titel of ##Titel of ###Titel etc.

Hoe kleiner je de titel wilt hebben, hoe meer # je moet toevoegen. 

  • Tekst vetgedrukt: **vetgedrukt** of __vetgedrukt__
  • Tekst cursief: *cursief* of _cursief_
  • Link toevoegen: [tekst die je in plaats van de link wilt hebben] (de daadwerkelijke link)

Documenten toevoegen

Je kunt zelf documenten toevoegen in je bestuurscodex in de module ‘Documenten’. Hier vind je een korte uitleg over hoe je dat doet. Deze documenten kun je eveneens toevoegen aan de nieuwspagina in je ledensysteem. Zodra je een document hebt toegevoegd aan de documentenmodule, kun je de link naar het bestand kopiëren. Dit doe je door bij het document op ‘Bekijken‘ te klikken. Als je naar beneden scrollt, zie je een link onder de naam Directe link. Deze link kopieer je. Vervolgens kun je de link naar het betreffende bestand aan Nieuws toevoegen. Wel moet je ook hier gebruikmaken van de markdown-structuur die hierboven is besproken.