De Fotomodule is op aanvraag en in overleg beschikbaar voor gebruikers met een PRO-pakket. Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Je kan met de Fotomodule albums aanmaken en foto’s uploaden, die dan zichtbaar worden voor leden in het ledensysteem. Dit kan in de bestuurscodex.

Ook kan je, indien gewenst, de mogelijkheid aanzetten dat leden zelf albums en foto’s toevoegen en albums en foto’s kunnen bewerken. Deze functionaliteit staat standaard uit.

Beheren van albums en foto’s

Je vindt de Foto module, nadat deze aangezet is, onder het kopje “Vereniging”.
De beheerinterface ziet er als volgt uit:

Voor het gemak worden alle albums gesorteerd op aflopende datum, gegroepeerd per maand.
Je kan hier nieuwe albums toevoegen, en na toevoegen het album verder beheren:
 

Als leden foto’s toevoegen, wordt dit ook zichtbaar in dit overzicht.

Zodra een foto geüpload is, kan men deze gelijk in het album zien.
Je kan tevens meerdere foto’s tegelijk uploaden via de “Foto’s uploaden” functie.

Het verwijderen van een foto kan door op een foto te klikken en te klikken op “Verwijder foto”.

Let er wel op:

  • dat foto’s niet te groot zijn in formaat en bestandsgrootte, anders kost het je leden veel data en tijd om deze weer te geven. Codex verkleint NIET automatisch de geüploade foto’s. Een goede richtlijn is om foto’s niet groter dan 400 kB te maken. Er zijn vele manier om foto’s makkelijk te verkleinen, bijvoorbeeld: Bulk Resize Photos
  • dat je niet teveel foto’s tegelijk uploadt. Je kan het beste per ongeveer twintig foto’s proberen te uploaden.
  • Dat je alleen foto’s uploadt die je mag uploaden, waar je toestemming en de benodigde rechten voor hebt. Codex is niet aansprakelijk en verantwoordelijk voor de foto’s die je toevoegt.
  • Dat je de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming opvolgt, beschreven door de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit betekent dat je toestemming moet vragen om foto’s met anderen online te zetten als het niet voor persoonlijk gebruik is (dat wil zeggen; als de foto’s deelbaar worden met anderen).

Fair use policy en verbruik

De Fotomodule wordt aangeboden in overleg met Codex klantenservice voor gebruikers met een PRO pakket en genoeg motivatie om de Foto module te gebruiken. Je krijgt dan toegang tot de module en de capaciteit om redelijk wat foto’s te uploaden. Echter gaat het hier om een fair use policy: er mogen niet honderdduizend foto’s geüpload worden: je kan redelijkerwijs zoveel foto’s uploaden als dat je activiteiten hebt, en een paar tiental per activiteit.

In overleg is het mogelijk (met goede motivatie) om een grotere foto-opslag te krijgen. Hiervoor kun je ons bereiken in de Chat.