Alle modules in Codex die menselijke eigenschappen hebben (zoals Leden, Alumni, Niet-leden, Oud-leden, Ere-leden, Aspiranten, Vrijwilligers, Medewerkers, Geïnteresseerden, Externen, Partners en dergelijke) kunnen geconverteerd worden naar andere modules uit dezelfde lijst. Op deze manier kun je dus een Lid uitschrijven tot Oud-lid, maar ook een Oud-lid weer een Lid maken als je een fout hebt gemaakt of iemands lidmaatschap vanuit een andere bron komt dan een inschrijving. 

Uitschrijven van een lid

Om een lid uit te schrijven, zoek je het lid op in jouw Codex en ga je naar zijn/haar profiel. Links staat dan de optie Converteren. Klik hierop.

Wanneer je dus op Converteren klikt, dan verschuift dit item naar de desbetreffende lijst. Het item, oftewel het lid, ontvangt hier geen notificatie van (behalve als dit expliciet wordt aangegeven).

Afhankelijk van de module die je wilt converteren, krijg je dan opties om de conversie naar uit te voeren. In dit voorbeeld is dat Alumni of Externen.

Als je een lid converteert naar een andere module, dus bijvoorbeeld van lid naar niet-lid, dan worden de gegevens van het lid geknipt en als een nieuw lid in de andere module geplakt. Alle gegevens die dezelfde interne naam hebben in het Gegevensbeheer van beide modules, worden een-op-een overgezet. De rest wordt als aantekening toegevoegd aan het ‘nieuwe lid’, omdat die gegevens dus niet standaard bij de betreffende module worden bijgehouden. 

Een concreet voorbeeld is: bij leden wordt een bankrekening nummer bijgehouden, bij niet-leden niet. Bij conversie wordt het bankrekeningnummer niet in de gegevens van het niet-lid geplaatst, maar daarnaast als aantekening.

Als je niet zeker weet of dit goed ingesteld is voor een conversie, stuur dan een bericht via de Chat support, dan checken wij het voor je. 🙂

Links zie je tevens een optie om de gegevens van dit lid ook nog te exporteren als een spreadsheet. Dit kan handig zijn om zelf de gegevens van uitgeschreven leden bij te houden.

Eventueel kan je er ook voor kiezen om het item te verwijderen. Let wel op dat de gegevens van het item verwijderd worden en dat dit niet 

Na conversie wordt je naar het profiel van het geconverteerde item doorverwezen.