Actie tokens kunnen handig zijn, omdat je zo kunt zien of een e-mail is verzonden, is aangekomen en of er iets mee gedaan is. Op dit moment kan dit alleen nog bij updatemails, maar in de toekomst zal dit ook voor bijvoorbeeld uitschrijfmails mogelijk zijn. 

Actie tokens kunnen bekeken worden door naar leden te gaan en vervolgens op ‘Configureer‘ te klikken. Je komt dan op onderstaande pagina terecht. 

Vervolgens klik je op ‘!configure_action_tokens‘. Op deze pagina kun je zien welke actie tokens nog open staan en welke zijn gebruikt.

Actieve tokens

Openstaande tokens zien er als volgt uit: 

Op deze pagina heb je eveneens verschillende mogelijkheden. Als je op ‘Openen‘ klikt, zie je het formulier wat het betreffende lid te zien krijgt, wanneer hij/zij op de update link klikt. Wanneer je op ‘Details‘ klikt, kun je zien hoe de mail is ontvangen. Dit zie je onder ‘Activiteit‘. Wanneer het lid nog niets met de mail heeft gedaan, zie je onderstaand scherm. 

In onderstaand voorbeeld is de mail wel geopend, maar is er verder nog niets mee gedaan. 

Het volgende voorbeeld is meer compleet. Hier zie je dus dat de mail is ontvangen, dat de pagina is geopend en dat het updateformulier is ingevuld en vervolgens ook bevestigd. Na aanleiding van deze informatie kun je eventueel besluiten actie te ondernemen. De updatelink is momenteel namelijk twee maanden geldig. (In de toekomst wordt het mogelijk om zelf te bepalen hoe lang de link geldig is.) Wanneer je ziet dat het betreffende lid niets met het updateformulier heeft gedaan en de link bijna verlopen is, kun je een herinneringsmail sturen. Op een gegeven moment zal deze optie tevens mogelijk zijn op de pagina zelf. Alle openstaande actie tokens kunnen dan met een klik op de knop opnieuw verzonden worden. Hier komt later meer over. 

Gebruikte tokens

Naast openstaande tokens, heb je gebruikte tokens. 

Wanneer je op ‘Bekijken Alle Gebruikte tokens‘ klikt, kom je op een pagina waar je verlopen tokens kunt zien, maar ook afgehandelde tokens. Bij de verlopen tokens zie je de leden waarbij de twee maanden dat de link voor het updateformulier geldig was, is verlopen. Deze leden zou je dus weer een nieuwe link kunnen sturen. Bij afgehandelde tokens kun je zien welke leden hun updateformulier wel hebben afgerond en wanneer. Als je hier weer op ‘Details‘ klikt, kom je weer op de pagina waar de activiteit van het updateformulier zichtbaar is bij dat betreffende lid.