Je kunt heel gemakkelijk filteren op gegevens van items. Hoe je dit doet, leggen we in dit artikeltje uit aan de hand van de ledenmodule. In principe werkt het dus net zo voor de andere modules.
Het filteren van leden op basis van hun gegevens, doe je door naar ‘Leden‘ te gaan. Hier kun je filters selecteren en vervolgens uitvoeren door op ‘Filter uitvoeren‘ te klikken. Bij ‘Beheer filters‘ kun je zelf filters aanmaken. 

Dit doe je door links op de pagina op ‘Filters aanmaken‘. 

Je komt dan op een pagina terecht waar je zelf gegevens kunt selecteren. Je kunt hier een filter aanmaken voor een individueel gegeven, bijvoorbeeld ‘Stad’. Je kiest dit gegeven en klikt vervolgens op ‘Toevoegen aan filter‘.  

Je hebt echter ook de mogelijkheid om te filteren op meerdere gegevens tegelijk, zoals alle vrouwen die in Utrecht wonen. Dit doe je door beide gegevens (om de beurt) toe te voegen aan de filter.

Naast ‘gelijk aan‘, heb je ook nog de opties ‘deels gelijk aan‘ en ‘niet gelijk aan‘. Deze opties zouden ook handig kunnen zijn voor bepaalde filters. 

Vervolgens kun je dus op de ledenpagina de door jou aangemaakte filter selecteren en uitvoeren. De betreffende leden zullen dan verschijnen.