Codex omvat vele onderdelen: hieronder staan ze allemaal kort toegelicht, op alfabetische volgorde.

API

Een RESTful API zorgt ervoor dat je je eigen applicaties kan integreren met Codex en je alle data zelf kan verwerken in websites, apps of plug-ins. Hier is tevens ondersteuning en documentatie voor beschikbaar.

Activiteiten

Het bijhouden van verleden en toekomstige activiteiten kan via deze module. Je kan nieuwe activiteiten toevoegen zodra ze bedacht zijn, en bijhouden wie er deelnemen en of ze hebben betaald. Interne opmerkingen, exporteer mogelijkheden en een link naar commissies zorgen voor een makkelijke integratie. Deelnemers kunnen via Members beoordelen hoe activiteiten bevielen. Hierdoor kan je een beeld krijgen welke activiteiten werken en welke niet. Deelnemers van een activiteit kunnen automatisch gemaild worden met reminders of handmatige berichten.

Alumni

Deze module is vergelijkbaar met de Leden module, maar dan zonder activiteiten en commissies. Het is mogelijk om alumni periodiek emailtjes te sturen om te vragen of hun gegevens nog kloppen. Vervolgens kan je ze ook benaderen via email, exporteren of analyseren

Analytics

Asana

Bedrijven

Boekstukken

Boten

Brevetten

Cliënten

Codexology

Competenties

Conscribo

Contracten

Crew

Cursussen

Declaraties

Deelnemers

Donateurs

E-boekhouden

Exact

Extern

Externen

Facebook

Facturen

Flickr

Google

Groepen

Het bijhouden van groepen van leden en het koppelen van commissies aan activiteiten is zo gebeurd. Het toevoegen van lidmaatschappen en functies is ook heel erg makkelijk. Je kan ook direct een hele commissie aanspreken of commissie-informatie op je website integreren. Commissieleden kunnen via de Members module feedback geven op activiteiten voor goede evaluaties.

Groepsbudgetten

Incasso’s

Integraties

Intro

Invallers

Kennisbank

Klanten

Labels

Leden

Leden

Ledensysteem

Leveranciers

Lidorganisaties

MailChimp

Medewerkers

Meetings

Mollie integratie

Moneybird integratie

Niet-leden

Ongeïnteresseerden

Oud-leden

PR

Partners

Het bijhouden van zusjes, bedrijven, sponsoren, universiteiten en andere instanties kan niet simpeler.  Deze partners kan je makkelijk benaderen via email, exporteren, etiketten printen en later analyseren. Interne notities bij deze partners zorgen voor goede continuïteit.

Planner

Problemen

Producten

Regels

Risico’s

Roosters

Sales

Shifts

Slack

Subsidies

Taiga

Taken

Uitvoerders

Urenbriefjes

Vacatures

Verhuur

Voorraad

Vrijwilligers

Wedstrijden

Werkacties

Zaken

Leden

In de kern van Codex heb je Leden. Van elk lid beheer je NAW (Naam Adres Woonplaats) gegevens,  Studiegegevens, geslacht- en leeftijddata. Daarnaast kan je ook gegevens als bank details, shirtmaten en commissievoorkeuren bijhouden. Dit kan je zelf uitbreiden met zoveel details als gewenst.Je ziet i.c.m. andere modules welke activiteiten worden bezocht, in welke commissies een lid zit en meer.Leden zijn te vinden via simpele zoekfuncties die fuzzy werken. Je hoeft dan niet precies goed te typen, een deel van de naam of gegevens typen kan ook al matches geven. Je kan ook in één oogopslag filteren om specifieke lijsten van leden te zien, mailen of exporteren. Tevens is het mogelijk om etiketten te genereren voor bijvoorbeeld voor op enveloppen. Het updaten van ledengegevens hoef je als bestuurslid niet zelf te doen. Dit kan je de leden zelf laten doen door ze uit te nodigen om hun gegevens bij te werken via een beveiligd formulier.

Log- en versiebeheer

Alles wat er in het systeem wordt gedaan wordt gelogd en bijgehouden, en is later ook terug te draaien als versiebeheer.

Inzichten – Analytics

Hou alle minieme wijzigingen in je systeem bij in statistieken die je over tijd kan volgen. Codex kan je waarschuwen als bepaalde facetten van je organisatie aan het veranderen zijn en je krijgt hulp in het zoeken naar de oorzaken hiervoor. Verder zijn er talrijke visualisaties beschikbaar om meer inzicht te bieden in hoe je leden met de vereniging omgaan, hoe de leden met elkaar omgaan, hoe de vereniging het jaar-over-jaar doet en nog veel meer. Er worden van elke module in het systeem statistieken verzameld en deze zijn in de Analytics module makkelijk te vinden.

Mail

In het systeem kan je talloze automatische en semi-automatische mailtjes sturen. Deze worden allemaal gelogd in de Mail module. Hierin zie je alle emails, inclusief hun respectievelijke inhoud; of ze geopend zijn en of er op links geklikt wordt. Tevens verschijnen emailtjes in je (G)mailbox als verzonden.

MailChimp integratie

Integratie met Mailchimp, een populair nieuwbrieven systeem, maakt het mogelijk om leden te beheren voor Lijsten in Mailchimp. Dan hoef je dit niet dubbel hoeft te doen in Codex én Mailchimp. Zo hou je meer tijd over om goede emailcampagnes te maken# Toekomstige modules. Deze koppeling is tevens heel erg makkelijk te maken.

Een eigen leden inlogsysteem

Leden kunnen straks inloggen op een eigen versleutelde omgeving. Hier kunnen ze hun eigen gegevens beheren, hun commissies zien en ook elkaar bekijken.Later kunnen ze taken en notulen inzien van hun commissies via Google Drive integratieLeden kunnen (eventueel anoniem) feedback geven aan bestuur en op activiteiten (inclusief beoordeling). Bestuur kan hier dan ook weer anoniem op reageren en zo communiceren met mensen zonder te weten wie het zijn.Declaraties kunnen digitaal worden ingeleverd en gearchiveerd, en ook geexporteerd worden naar boekhoudssystemen.

Kennisbank

De kennisbank is een module waar je alle intrinsieke kennis die je opdoet in een bestuursjaar kan vastleggen als soort van notities. Dit kan vanalles zijn, maar vooral dingen die nuttig kunnen zijn voor jullie zelf en volgende besturen. Deze kennis is vervolgens voor altijd opgeslagen en makkelijk te vinden via zoek- en categorisatie functies.

Nog meer:

Er zijn nog veel meer ideeën te bedenken. Deze concepten krijgen misschien een eigen module in de toekomst:

  • Docent van het jaar / andere verkiezingen infrastructuur
  • Boekverkoop (als dit niet via een derde partij gaat)
  • Mentorgroepen beheer
  • Gratie, ereleden beheer
  • Linken aan eigen betaalsystemen/tellstyijsten voor eten/drinken/feestjes/boeken/whatevever
  • Datumprikker en WieBetaaltWat integraties
  • ..en meer!

..En nog meer modules in de toekomst!

Dit is nog maar een fractie van de mogelijkheden van Codex. De meeste modules zijn dan ook in de afgelopen maanden bedacht en uitgewerkt. Als jij ook een goed idee hebt voor een module of feature, deel die met ons! Wie weet kan hij worden geïmplementeerd en wordt je bestuursleven nog makkelijker gemaakt! Dus neem gerust contact op met ons als je een gek, raar of brutaal idee hebt, wie weet kan het geïmplementeerd worden.