Mocht je jouw bevriende besturen of organisaties vertellen over Codex en zij zijn ook enthousiast, dan kunnen jullie beide aanspraak maken op de Codex Referrals-regeling. Wanneer een organisatie wordt overtuigd door een andere organisatie om een betalende Codex-licentie te nemen, krijgen beide organisaties korting op hun Codex-licentie; voor de verwezen (nieuwe) organisatie zal 10% korting gelden op hun pakket. De verwijzende organisatie krijgt 5% korting per verwezen klant van de factuur van de nieuwe organisatie. Dit kan oplopen; hoe meer nieuwe betalende organisaties je weet aan te sluiten, hoe meer korting je krijgt op je volgende factuur!*

Voorbeeld

Vereniging Appel vertelt enthousiast over Codex aan vereniging Banaan. Vereniging Banaan is enthousiast en geeft bij het aansluiten van het Codex Pro-pakket aan dat Vereniging Appel ze heeft overtuigd om Codex te nemen. Vereniging Banaan krijgt hierbij 10% korting op hun nieuwe Codex Pro-contract. In plaats van 180 euro betalen ze 162 euro. Vereniging Appel krijgt hierdoor 9 euro krediet op hun volgende pakket.

De volgende dag komt Vereniging Citroen op bezoek bij Vereniging Appel. De bestuursleden van Vereniging Appel vertellen over Codex en ook Vereniging Citroen is enthousiast. Vereniging Citroen sluit een Codex Ultimate-pakket aan. Ook zij krijgen 10 procent korting; zij betalen dus 270 euro in plaats van 300 euro per jaar. Vereniging Appel krijgt hier 15 euro extra krediet (5% van het contract van Citroen). Nu heeft Vereniging Appel een korting van 24 euro op hun volgende Codex-contract.

*Noot: de korting geldt voor het contract exclusief btw. Ook kan het krediet van de verwijzende organisatie nooit hoger worden dan 100% van hun nieuwe contract.